Gys læseugen

Månen hænger lavt, og grenene slår mod vinduet. En pludselig bevægelse i mørket får dig til at holde vejret. Du troede, at du var alene … Gyseren kan få det til at løbe dig koldt ned ad ryggen.

DR skole

Både lærere, forældre men frem for alt børnene har taget så godt i mod DRs læringsindsats om digital dannelse, ultra:bit, at indsatsen nu bliver udvidet, så børn i både 4., 5. og 6. klasse kan deltage. ultra:bit, der blev lanceret sidste år til 4. klasserne, har til formål med programmer på DR Ultra og læringsaktiviteter at inspirere børn til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning.

Filmcentralen

Sæt fokus på analyse af korte fiktionsfilm i danskundervisningen og til den mundtlige prøve med Filmcentralens nye, gratis undervisningsmateriale.

Materialet er målrettet 7.-10. klasse og rummer bl.a. film, undervisningsforløb, elevopgaver, baggrundsinfo og paralleltekster. Materialet indeholder også afsnit om andre visuelle medier end film.

Nyhedsbrev Gyldendal

Hul igennem – Multimodale fortællinger i indskolingen er en guide til dig, der underviser i dansk i indskolingen. Vejledningen giver en indføring i begrebet multimodalitet i litteratursammenhæng og præsenterer fire multimodale værker, der er skrevet og skabt af dygtige forfattere og tegnere og tilsammen udgør serien Hul igennem; en serie hvor både skrift, billeder og lyd er fælles om at realisere værkernes mening.

Teater

6. – 7. klasser
Teater O kommer tilbage til Holstebro i uge 39 med forestillingen # Fremtiden, som henvender sig til 6.- 9.kl. Det er stærkt anbefalelsesværdigt, og der følger undervisningsmateriale med.

Med skolen i biografen

Velkommen til Med Skolen i Biografen 2019-2020
Er du lærer i en af de 11 kommuner, der er med i VIA-ordningen om Med Skolen i Biografen (MSIB), kan du tage dine elever med i biografen.
Følgende kommuner deltager i MSIB: Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Viborg og Aarhus.