Mangler du ideer til læseugen??

Læringscentret: Vi stiller bøger frem om Gys / Uhygge / Uhyggelige bøger

Mit CFU: søg på gys / mange bøger til forskellige klassetrin

Kun et gabende sort hul

http://hval.dk/mitcfu/materialeinfo.aspx?mode=-1&page=1&pageSize=6&search=emneord:%20det%20uhyggelige&orderby=title&SearchID=c10b785b-4c62-4349-bfd8-0ddbc10dd8a0&index=2

Indholdsbeskrivelse:
Om gyserhistorien som genre med gysere og splatterhistorier. Med tekster af: Jack Prelutsky, Dennis Jürgensen, Bram Stoker, Kenneth Bøgh Andersen, Erwin Neutsky-Wulff, Peter Mouritzen, Sara Skaarup og Sarah Rasmussen. Med lærervejledning.

Pædagogiske noter:
Kun et gabende sort hul. Læs og skriv gyserhistorier i 5.-6. klasse er et fokuseret og overskueligt materiale om gysergenren til mellemtrinnet.
Eleverne skal læse og skrive gyserhistorier, og de kommer til at læse faglige tekster om de emner og danskfaglige begreber, der er væsentlige, når man skal arbejde med gysergenren.
Eleverne skal bruge disse begreber i deres arbejde med at forstå og fortolke gyserhistorier, og de skal siden bruge denne viden som støtte og stillads, når de selv skal skrive uhyggelige historier.
Kun et gabende sort hul handler om gyserhistorier. Eleverne oplever og lærer at bruge de emner og danskfaglige begreber, der er væsentlige, når man skal arbejde med gysergenren. Begreberne kommer desuden i anvendelse, når eleverne bruger dem i deres arbejde med at forstå og fortolke gyserhistorierne og igen, når de selv skal skrive gyserhistorier, hvor de viser, hvordan en spændende historie kan bygges op og fortælles.
Materialet findes på Nota:

Målgruppe:
Fra 11 år

Indskoling 0. 2. klasse

Varighed: Varierer – der kan plukkes frit i aktiviteterne
Om forløbet: I forløbet her skal I lære om halloween. I skal lave pynt og mad, som kan få selv den sejeste heks til at gyse – og selvfølgelig slutte af med jeres egen fejring af årets uhyggeligste tid.

Målgruppe: 0. – 1. klasse

Uhyggelig hygge!

Spøgelser og flagermus flyver omkring. Hekse og mumier kigger frem fra alle kroge. Sære væsner lyser i mørket. 
I forløbet her skal I lære om halloween. I skal lave pynt og mad, som kan få selv den sejeste heks til at gyse – og selvfølgelig slutte af med jeres egen fejring af årets uhyggeligste tid.

Se forløbet her: https://dansk0-2.gyldendal.dk/forloeb/temaer/halloween

Dansk 3. – 6. klasse

https://dansk3-6.gyldendal.dk
På forsiden – søggys
Mange eks. på forløb eller ideer:Skriv gyserhistorie, Omskriv fra eventyr til gyser, Uhyggelige skæbner osv.