Dansk-nyheder 3.-6. klasse Gyldendal

Når fortællinger skal gøre indtryk …
Forfatterne Jane Østergaard Madsen og Christina Saldern, der begge er dansklærere, står sammen bag tilrettelæggelsen af to spritnye værkforløb til mellemtrinnet.

Målgruppe: 3.-4. klasse
Skoven for oven af Karen Filskov (2015) er en samling af 24 figurdigte om forskellige dyr og planter, som er almindelige i de danske skove. Bogen ligner i sin form en slags opslagsværk, der giver læseren en faktuel viden om skoven som økosystem. Samtidig er teksterne også en slags nonsensdigtning, og deres form gør, at man slet ikke behøver at læse digtene for at vide, hvad de handler om.

Forløbet er organiseret, så der arbejdes både i makkerpar, i grupper og fælles på klassen. Klassen kan med fordel inddeles i makkerpar, som arbejder sammen gennem hele forløbet. En stor del af opgaverne lægger op til, at eleverne i makkerpar undersøger digtene, men de sættes i gang med afsæt i en fælles introduktion, hvor et af digtene bruges som eksempeltekst.  Forløbet afsluttes med, at eleverne selv producerer figurdigte, som skal indgå i klassens samlede værk.

Læs nyheder HER

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *