Uge sex

Uge Sex er Sex & Samfunds landsdækkende undervisningskampagne, som har til formål at sikre god og vedkommende seksualundervisning i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. www.ugesex.dk

Selve kampagneugen finder sted hvert år i uge 6. Det er ganske gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her på hjemmesiden. Tilmeldingen åbner i juni måned.

Uge Sex 2013

Uge Sex 2013 finder sted den 4.-8. februar 2013 og består af to dele:

Uge Sex for grundskolen (2.-10. klasse)

Uge Sex for ungdomsuddannelser

Når du tilmelder dig Uge Sex, modtager du gratis og tidssvarende materialer til undervisning i emner som pubertet, følelser, familie, krop, køn, seksualitet og seksuel trivsel. Materialerne bliver udsendt pr. e-mail i december måned.

Uge Sex i grundskolen

Uge Sex-kampagnen er Sex & Samfunds indsats for at imødekomme elever og læreres efterspørgsel efter kvalificeret seksualundervisning i øjenhøjde med eleverne.

Kampagnen består af undervisningsmaterialer primært målrettet underviseren og elevwebsites målrettet eleverne. Materialerne bygger bl.a. på undervisningsidéer og metoder fra Sex & Samfunds lærerwebsite Bedreseksualundervisning.dk.

Støtte til din undervisning

Tilsammen er materialer og websites et innovativt, komplet og interaktivt undervisningskoncept til skolernes seksualundervisning. Konceptet er fagligt forankret i Sex & Samfunds omfattende erfaring med rådgivning og undervisning af unge.

Uge Sex tager de unge alvorligt og stræber mod at give dem viden og handlekompetencer i forhold til bl.a. følelser, grænsesætning, kroppens udvikling, normalitet, prævention og sexsygdomme. Materialerne er baseret på et positivt og bredt syn på sundhed og med vægt på aktiv læring og udvikling af handlekompetencer.

Uge Sex-materialet støtter dig således i at opfylde Fællesmål for faget Sundheds- og seksualundervisning og Familiekundskab.

Hvad får jeg, når jeg er med i Uge Sex 2013?

Når du tilmelder dig Uge Sex 2013, vil du modtage følgende:

 • Seksualundervisningsmateriale til en uges undervisning eller mere. Materialerne er målrettet hhv. 2.-3. klasse, 4.-6. klasse, 7. -9. klasse  og 10. klasse og består af et grundmateriale og årets temamateriale.
 • Webbaserede materialer i form af:
  • websitet Sexfordig.dk til 7.-9. klasse med spil, debatforum, guides, film m.m.
  • websitet Migogminkrop.dk til 4.-6. klasse med spil, film, debatforum, quizzer m.m.
  • et helt nyt undervisningssite til indskolingen
  • uddybede vejledninger til, hvordan de tre websites kan bruges i undervisningen i samspil med de øvrige materialer.
 • Nyhedsbreve med information om kampagnen, tips til undervisningen m.m.
 • Som tilmeldt får du også tildelt et unikt brugernavn, som du kan bruge til at holde din profil opdateret, downloade materialer m.m.

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

srv2